legal degerlendirmesek nasil bir yol izleyebiliriz
Apple, politikalarını çok açıkça yayınlayan bir şirket. Gizlilik politikaları gereği sizin herhangi bir bilginizi FBI, CIA dahi olsa vermez. Fakat bu sizin dilediğinizi yapacağınız ortamı hazırladığı anlamına gelmiyor. Bu sebeple Apple hesabınıza bu tür kısıtlamalar getirebilebilir. Aldığın hatanın AppStore'dan olduğunu varsayıyorum, çok fazla dolandırıcılık şüphesi uyandıracak işlem yaptığından hesabın askıya alınmış durumda.
Bunlara genellikle şunlar sebep olur; Çok fazla kart kaydetmek, yeni eklediğin karttan yüklü bir bakiye çekmeye çalışmak, sıklıkla yetersiz bakiye hatası almak, çok fazla satın alım işlemi yapmak bunların genel sebepleridir.
Bu sebepler başlıca dolandırıcılık işlemi olasılığını arttırsa da her zaman bir dolandırıcılık olduğu anlamına gelmez hata payı her zaman vardır. Bunun için Apple size bu konuda teknik destek sunar. Belirli mesai saatlerinde çalışan telefon desteğine ulaşabilirsiniz. Durumunuzu ve neden engel yediğinizi açıkça belirtin.
Örneğin; "Spotify aylık aboneliğimi yenileyecektim, kartımdan çekmedi ve sanal kart oluşturup bakiye tanımladım ardından yine red hatası aldım. Abimin kartından da denediğimde teknik desteğe ulaşmam gereken bilgisi verildi."
Temsilci size yardımcı olacaktır ve ödeme engelini kaldıracaktır.
"Your Purchase Could Not Be Completed" hatası bir engele benzemiyor. Ödeme yöntemine bağlı bir hata ve siparişinin tamamlanmasına engel oluyor. Muhtemelen kartın kapalı veyahut bakiyesini kontrol etmeni öneririm. Eğer desteğe ulaşmandan söz ederse yukarıda bahsettiğim şeyleri yapabilirsin.