bir süredir aklıma takılan bir konuya değinmek istiyorum. daha çok tartışma yani konu hakkında daha iyi alternatifim yok açıkçası. şimdi foruma yazılım veya hacking ilgisi olan biri katıldı diyelim ve büyüyünce revonzy olmak istiyor varsayalım. simdi sahıs forumdaki hacking konularına bakarken karsısına kocaman bir "YORUM YAPMAZSAN GOREMEN" hatası alıyor ve chate soruyor; yorum nasıl yaparım? sonra mehmetsec ; "LEVEL 2 OLMADAN YORUM YAPAMAN" diyor.. fakat kullanıcının bilgisi 0 ise o gerekli konuları elde edemez ve seviyesini yükseltemez. elbet foruma kaydolan her üye 0 seviyesinde değil iş bilen hatta öğreten de kişiler geliyor fakat çoğunluğun bu yönde olduğuna inanıyorum. forumun o bilgi meyvesini ısırsa zaten foruma tutunacak kişiler o tadı alamadan forumdan kopuyor. yeni katılanlar ise ve o bilgiyi almak istiyorlarsa ya github tool veyahut forumda açılan konuyu tekrar açıyorlar yani konu kirliliğine sebep oluyor. düşüncem şu yönde hide olmasın değil forumun oturmuş bi sistemi var ve değişilmesi için geç olduğunu düşünüyorum rankları için onca emek harcayan insanlar var ama gezginlerin günümüz sanalında dandik-sikindirik yerlerde takılacağına buraya tutunması için bu ağır yaptırımın biraz daha hafifletilmesi sizce de daha iyi olmaz mı? cevapları ve yöneticilerin yorumunu merak ettim biraz şaka ile karışık sorun olduğunu düşündüğüm bir yorum yapıp tavsiyede bulundum iyi forumlar
Bu içeriği görmek için giriş yapın.