R
Roselly
Selam kızlar
Vega
Revealed content
Biliyorsunuz ki hedef sitelerimizi taramak için bazı yazılımlar kullanıyoruz. Bunlardan en kolayı Vega galiba. Çalışma mantığı ve kullanımı inanılmaz kolay. Windows salt olarak kendilerinden pek hoşlanmazken, kali linux veya pentestbox ile kolay bir şekilde kullanabiliyoruz.( inanılmaz old bir tool , forumu fazlasıyla eski kitap kokusu sarmışken, bir tutam da ben ekleyeyim dedim. Ama hala güzel çalışıyor sinirlenmeyin küserim)
Bugünkü örneği Pentestbox üzerinden vermek istiyorum. Pentestbox ne işe yarıyor derseniz eğer kali linux içerisindeki bazı pentest toolarını kullanmamıza yardımcı oluyor diyebilirim.
Yani bilgisayarınıza kali linux kurmak zorunda değilsiniz, ya da sanal makine kullanmadan da belli başlı tooları linux dışı işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
ilk olarak buraya basarak pentestbox'ı indirebilirsiniz.
İndirdiğinizi ve kurduğunuzu varsayıyorum arkadaşlar lütfen herşeyi ben anlatmayayım onu da siz yapın.
Pentestbox'ı çalıştırdığımızda karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Bildiğimiz konsol işte.

Burada tek yapmamız gereken ekrana Vega yazmak ve enterlamak.

Bu şekilde programımız açılıyor.
Açıldıktan sonra sol ütte Scan kelimesini göreceksiniz.

Buraya basarak start new scan diyoruz ve açılan penceredeki Enter Uri to Scan yazan kısma hedef adresimizi yazıyoruz. Finish seçeneğine tıkladıktan sonra tek yapmamız gereken beklemek ve beklerkende bu konu altına teşekkür mesajlarınızı yazmak yazmazsanız çalışmaz.
Eee bekle bekle ne beklicez biz diyebilirsiniz sakin olun lütfen anlatıyorum. Bu tarama olurken sağ alt kısma bakarsanız hedef hakkında verilen bilgileri
görebilirsiniz. Bu bilgiler High, Medium ve Low olarak karşımıza çıkıyor.

Bu bilgiler bize hedefimize erişim hakkında çok önemli kapılar açar ve
hedefimiz hakkında her türlü bilgiyi görebiliriz. Çok pratik inanılmaz bir yazılım yani birazcık demode olmuş olabilir ama ne olucak canım tool işte.
Bugünkü örneği Pentestbox üzerinden vermek istiyorum. Pentestbox ne işe yarıyor derseniz eğer kali linux içerisindeki bazı pentest toolarını kullanmamıza yardımcı oluyor diyebilirim.
Yani bilgisayarınıza kali linux kurmak zorunda değilsiniz, ya da sanal makine kullanmadan da belli başlı tooları linux dışı işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
ilk olarak buraya basarak pentestbox'ı indirebilirsiniz.
İndirdiğinizi ve kurduğunuzu varsayıyorum arkadaşlar lütfen herşeyi ben anlatmayayım onu da siz yapın.
Pentestbox'ı çalıştırdığımızda karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Bildiğimiz konsol işte.

Burada tek yapmamız gereken ekrana Vega yazmak ve enterlamak.

Bu şekilde programımız açılıyor.
Açıldıktan sonra sol ütte Scan kelimesini göreceksiniz.
Buraya basarak start new scan diyoruz ve açılan penceredeki Enter Uri to Scan yazan kısma hedef adresimizi yazıyoruz. Finish seçeneğine tıkladıktan sonra tek yapmamız gereken beklemek ve beklerkende bu konu altına teşekkür mesajlarınızı yazmak yazmazsanız çalışmaz.
Eee bekle bekle ne beklicez biz diyebilirsiniz sakin olun lütfen anlatıyorum. Bu tarama olurken sağ alt kısma bakarsanız hedef hakkında verilen bilgileri
görebilirsiniz. Bu bilgiler High, Medium ve Low olarak karşımıza çıkıyor.

Bu bilgiler bize hedefimize erişim hakkında çok önemli kapılar açar ve
hedefimiz hakkında her türlü bilgiyi görebiliriz. Çok pratik inanılmaz bir yazılım yani birazcık demode olmuş olabilir ama ne olucak canım tool işte.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Moderatör tarafında düzenlendi: