bu konuyu öncelikle özel istek üzerine açıyorum önce @Mectruy durumuma konuyu açmam için teşvik etti daha sonra chatboxta @baDsectQr konuyu açmam için teşvik etti konu benim söylediğim bir sözdü "bir ülkede parti deyince akla eğlence yerine siyasi parti geliyorsa yazıktır ki o ülkedeki gençlerin haline" demiştim düşüncülerimi bügün söylemeyi tercih ettim çünkü bügün yks sınavı ile milyonlarca gencin kaderi belli oluyor ama katarlı gençler benim ülkemde sınavsız tıp okuyor elin turisti ben içerde kapanmayken benim ülkemde geziyor anlamadım burası benim ülkem mi ? ben bu ülkede 1 sınıf vatandaş durumundamıyım neden eğitim sistemi çoklu zeka kuramına uymuyor biz çinmiyizde eleme usulu eğitim sistemi kullanıyoruz zaten kazansalarda gidecekleri üniversiteler belli kazanınca wp grubundan beyler okeye 4 varmı diye soruyorlar kahvede geçiyor üniversitede yalan oluyor türkiyede sadece eğitimmi kötü tabiki hayır onun ile birlikte getirdiği sorunlarda var ekonomiyi konuşmak isttemiyorum bile görüyorsunuz işin enterasan tarafı ben yazmak istemiyorum yazsam satırlara sığmaz sedat pekermi ddiyeyim yoksa intihar eden müzisyenleremi geleceği kara anlı ak türk gencinimi halen milleti vatan islam diye kandırıyorlar ya bukadar olaya rağmen halk devletin anlına leke sürüyorlar diyorlar ya pc yok diye ağlıyan gençler mi dersin efendime evindeki bir kanepeye haciz gelen mi dersin herkes mutsuz hayattan bezmiş durumda geçen bir kişiyle konuşuyorum bana dediki abi sen ne diyorsun tofaşa binen adam kraldır zengindir dedi bana siz düşünün artık avrupadan daha çok çalışıyupruz ama daha neyse yorumlar sizde konuyu istediniz açtım
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Sakası esprisi bir yana ağlanacak halimize gülüyoruz. Türkiye din sömürüsü ile mahvedilmiş ve celladını kendi seçen bir ülkedir. Avrupanın insan haklarının en gözetilmeyen, bundan sonra işlerin yalan dolanla döneceği ülke konumundadır. Ayrıca en ucuz işçi gücüde türkiyedir. Remote çalışma mantığının benimsenmesi ile şöyle bir örnekleme verebilirim. Avrupa merkezli bir şirket türkiyede 7000₺ ücretle birini çalıştırabiliyor ancak bu şirkete 700€ olarak yansıyor. E tabikide bu da ucuz iş gücü. Şu anda diyebilirsiniz; "iyi işte maaşı yüksek" ancak böyle değil mesele. Kullanılıyorsunuz özetle. Adam parasıyla sizi kullanıyor. Mesleğini yapan insan değil, köpek gibi çalışan bir işçi oluyorsunuz. Avrupada bok temizleyenler bile 2500€, 3000€ dan az maaş almadığını varsayıp + olarak hayat şartlarını da ekleyince koskoca bir hüsran ortaya çıkmakta. Sebebi de belli olarak kendi kaderimizi seçtik. Gün geçtikçe de buna mahkum duruma geleceğiz. Geldikte zaten. Neyse zaten burada açıklamam da birşey değiştirmeyecek. Geleceğinizi düşünüyorsanız yurtdışında bir ülke için çabalayın. Sonra vah şöyleydi vah böyleydi demeyin.