(Not: İngilizceden Türkçeye Çevirildiği için Garip Duruyor.)
TELEGRAM ÜZERİNDEN IP'NİZİ BU ŞEKİLDE BULUYORLAR
Önce şunu okuyun, ardından devam edin: “ Telegram eski kullanıcıların IP adreslerini sızdırıyor ”Bu nedenle farklı makinelerde biri zararlı, diğer hedef olmak üzere iki ayrı Telegram hesabında daha detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra yapıldı. Telegram Messenger aracılığıyla basit bir arama yoluyla IP adresini bulmak için yalnızca birkaç kişinin katıldığı etkinliklere neler yapabileceğimizi anlatacağız.
NOT: Krediler araştırmacıya ve gerçek bilgi sağlayıcıya ayrılmıştır.
Adım 1: Wireshark'ı indirin
Öncelikle ve en önemlisi, güçlü bir ağ protokolü analizörü olan Wireshark'ı indirmeniz gerekir. Wireshark'ın resmi web sitesinde bulunabilirsin.
Kurulduktan sonra Wireshark'ı başlatmaya hazırsınız.
Adım 2: Doğru Arayüzü Seçin
Wireshark'ı başlattıktan sonra izlemek istediğiniz ağı seçin. Bu, arama yapmak için özetleyicidir.
Adım 3: Hedef Kullanıcıya Çağrı Yapın
Saldırgan hesabını kullanarak hedef toplamayı kullanarak Telegram'ını kullanarak bir çağrı başlatın. Aşağıda gösterildiği gibi:
4. Adım: Arama Parametrelerini Ayarlayın
Wireshark'ta ilgili bilgilerin saklanması için filtreyi saklanır. Özellikle "XDR-MAPPED-ADDRESS" dizesi olarak kullanılması gerekir.
Adım 5: TCP Protokolünü Bulun
Hedef IP'nin genel bir IP adresi olduğu TCP protokolüne sahip veri paketlerini arayın. Bu, peşinde olduğunuz IP'dir.
Adım 6: Bitti – TADA!
Yakalanan verilerdeki genel IP adresi tanımladığınız hedef kullanıcının IP adresini başarıyla öğrenmiş olursunuz.Birinin IP adresinin izinsiz kullanımı hukuki sonuçlar doğurabilir ve mahremiyetinin yönetilebilir hale gelebilir. Çevrimiçi gizliliğinizi araştırırken her zaman gerekli izinlere sahip olduğunuzdan ve kurallara uyduğunuzdan emin olun.
GİZLİ İPUCU: Bundan Nasıl Kaçınılır?
IP adresinizin sızmasını önlemek için Telegram'ın Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Çağrılar bölümüne gitmeniz ve ardından aşağı kaydetme Eşler Arası menüsünde "Asla" seçeneğinin seçilmesi gerekir.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.