Bir süredir üzerinde çalıştığım eski bir masaüstü delphi uygulaması vardı.
Kod yapısı neredeyse 20 yıl öncesinden kalmaydı; her şey procedural yazılmış, ORM kullanılmamış, veritabanı erişimi doğrudan SQL sorguları üzerinden dönüyordu.
Modernize etme kararı aldığımızda ilk iş olarak veritabanı yapısını koruyup, uygulama katmanını tamamen yeniden yazmaya karar verdim.
Ama orada büyük bir problemle karşılaştım.
Veritabanında 140’dan fazla tablo vardı.
Her biri onlarca kolona sahipti.
Yeni mimaride ise her tabloya karşılık bir model oluşturmak gerekiyordu.
Yani C# tarafında tek tek class aç, property ekle, tipleri dönüştür, tarih mi string mi kontrol et derken — bir tabloyu elle yazmak yarım saaten fazla sürüyordu.
Bide eski tip of ilişki yok direk her tabloda 30 40 kolon nchar nvarchar falan filan min max derken ;((
Neyse bu sorunu çözmek için hop hemen Tablo to Class şimdilik C# nesnesine dönüştürüyor.
Kaynak Kodu :

Sarı alanda db'için gerekli ayarlamaları yap.
Turuncu alanda diğer ayarlamaları yap. Yollu Ol de ! Bağlan de.
Mavi alanda hangi tablolar olduğunu seç
Sonra ÇIKAR GÖSTER !
İstek gelirse exe'sini derler paylaşırım.
Kod yapısı neredeyse 20 yıl öncesinden kalmaydı; her şey procedural yazılmış, ORM kullanılmamış, veritabanı erişimi doğrudan SQL sorguları üzerinden dönüyordu.
Modernize etme kararı aldığımızda ilk iş olarak veritabanı yapısını koruyup, uygulama katmanını tamamen yeniden yazmaya karar verdim.
Ama orada büyük bir problemle karşılaştım.
Veritabanında 140’dan fazla tablo vardı.
Her biri onlarca kolona sahipti.
Yeni mimaride ise her tabloya karşılık bir model oluşturmak gerekiyordu.
Yani C# tarafında tek tek class aç, property ekle, tipleri dönüştür, tarih mi string mi kontrol et derken — bir tabloyu elle yazmak yarım saaten fazla sürüyordu.
Bide eski tip of ilişki yok direk her tabloda 30 40 kolon nchar nvarchar falan filan min max derken ;((
Neyse bu sorunu çözmek için hop hemen Tablo to Class şimdilik C# nesnesine dönüştürüyor.
Kaynak Kodu :
Hidden content - for more
Konuyu Görebilmeniz için "Beğenmeniz ve Yorum yapmaniz" Gerekir.

Sarı alanda db'için gerekli ayarlamaları yap.
Turuncu alanda diğer ayarlamaları yap. Yollu Ol de ! Bağlan de.
Mavi alanda hangi tablolar olduğunu seç
Sonra ÇIKAR GÖSTER !
İstek gelirse exe'sini derler paylaşırım.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.