Revealed content
Birinci Adım Ana Bilgisayar Sisteminin Güvenliğini Sağlayın
İlk olarak, ana bilgisayar, yani ana sistem güvence altına alınır.
VeraCrypt
Windows 7 Mart 2020'den sonra artık desteklenmeyeceği için öncelikle Windows 10'u yüklemelisiniz.
artık desteklenmeyecektir. Windows 10'u yeni yükledikten sonra, önce işletim sistemini güncelleyin!
Windows 10 artık yüklü ve güncel, o zaman bilgisayarın şifrelenmesi ile başlayabiliriz.
bilgisayarın şifrelenmesi.
Bunu yapmak için Veracrypt'i indirin. Truecrypt kullanımdan kaldırılmıştır ve artık desteklenmemektedir.
resmi halefi Veracrypt'i destekledi!
Veracrypt
indir:https://www.veracrypt.fr/en/Downloads.html
İlk adım çalıştırılabilir dosyayı indirmektir. VeraCrypt'in bulunduğu bilgisayarda
yüklenecekse, çalıştırılabilir dosya başlatılır. O zaman kullanıcı hesabı kontrolünün mesajı şöyledir
kullanıcı hesabı denetimi mesajını ve ardından kurulum dilini seçin. İşte
Almanca" da mevcuttur.
Lisans koşullarını onayladıktan sonra, VeraCrypt'in kurulup kurulmayacağını veya
veya asistanın yalnızca arşivi açıp açmayacağı. Bu varyant ile
VeraCrypt de kullanılabilir. Daha sonra kurulum için dizin seçilebilir.
ve ayrıca VeraCrypt'i başlatmak için simgelerin oluşturulması. "Yükle" ile
Yükle" aracı yükler ve "Son" sihirbazı kapatır. VeraC-
rypt, kurulumdan sonra kullanım kılavuzunun açılmasını önerir.
Ardından VeraCrypt başlatılır ve konteynerler oluşturmak veya tüm veri taşıyıcılarını şifrelemek için kullanılabilir.
tüm veri ortamının şifrelenmesi. "Ayarlar" menü öğesi üzerinden çeşitli seçenekler mevcuttur.
VeraCrypt'in kişinin kendi gereksinimlerine uyarlanabileceği seçenekler mevcuttur.
Gereksinimler.
VeraCrypt, verilerin şifrelendiği konteynerler oluşturmanın yanı sıra tüm sabit diskleri de şifreleyebilir.
Windows'taki sistem sabit diski de dahil olmak üzere tüm sabit diskleri şifreleyebilir. Şifreleme için
Şifreleme için önce "Birim oluştur" düğmesine tıklanır.
Burada, daha sonra sanal sürücü olarak kullanıma sunulacak olan bir konteyner dosyasının oluşturulup oluşturulmayacağını seçebilirsiniz.
daha sonra sanal sürücü olarak kullanıma sunulur. "Bir bölümü/sürücüyü şifrele" seçeneği ile harici sürücüler şifrelenebilir.
sürücü", harici sürücüler veya PC'deki ek sürücüler şifrelenebilir.
Windows'un yüklü olduğu sabit diski şifrelemek istiyorsanız, "Sistem bölümünü/sürücüsünü şifrele "yi seçin.
Ardından sistem şifreleme türü seçilir.
seçildi. Normalde burada "Normal" seçilir. İşletim sistemi "Gizli" ile gizlenebilir.
işletim sistemi gizlenebilir. Ancak, bu seçeneğin Windows ile mantıklı bir şekilde uygulanması pek mümkün değildir.
Pencereler. Ardından Windows bölümünün mü yoksa tüm sabit diskin mi şifreleneceğini seçin.
sabit diski tamamlayın. İşletim sistemi seçildikten sonra şifreleme türü seçilir.
seçilir. Bir sonraki adım şifreleme için bir parola girmektir.
Ardından fare imleci, çubuk yeşile dönene kadar pencere içinde hareket ettirilmelidir. Bu
şifreleme için anahtar oluşturulur. Daha sonra şu bilgiler ortaya çıkar
anahtar oluşturulmuştur.
Adım 1
- Sistem --> Sistem Bölümü/Sürücü Şifreleme.... bölümüne gidin.
- Normal'e tıklayın, ardından pencere görünür
- İleri'ye tıklayın

Adım 2:
- "Tüm sürücüyü şifrele "yi seçin. Eğer bu mevcut değilse, örn.
BIOS'ta önyükleme yükleyicisini devre dışı bırakmadıysanız/etkinleştirmediyseniz (veya başka nedenlerle).
- Ardından "Windows sistem bölümünü şifrele "yi seçin.

Adım 3
- Burada "Evet" üzerine tıklayın.
- Sisteminiz kilitlenirse, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve her şeyi baştan yapın,
ancak bu kez "HAYIR" düğmesine basın.

Adım 4
- Şifrelemenizi seçin.
- DİKKAT: Kademeli şifreleme büyük sorunlara yol açabilir, bu yöntemi seçerseniz
Bu yöntemi seçerseniz, bir kurtarma verisi oluşturmanız önemle tavsiye edilir!!!

Adım 5
- Güvenli bir parola seçin.
- Yazın (bir etiketleme cihazı kullanın ve bunu bir CD kutusuna "oyun anahtarı" olarak yapıştırın).
bir CD kutusu içinde)

Adım 6
- Muhtemelen en önemli nokta.
- Burada fareyi en az 15 dakika boyunca pencerede ileri geri hareket ettirmelisiniz.
Burası anahtarın oluşturulduğu yerdir.

Adım 7
- İleri'ye tıkladıktan sonra oluşturulan anahtarınızın bir bölümünü göreceksiniz.

Adım 8
- Adım 8 kurtarma veri taşıyıcısıdır (bunu daha sonra da oluşturabilirsiniz).
len)
- Bu, VeraCrypt'in artık düzgün çalışmaması ve VeraCrypt'inize erişememeniz durumunda önemlidir.
doğru parolayı girmenize rağmen sisteminize erişemezsiniz!
Adım 9
- Silme modu da çok önemlidir, burada sadece "iyi-
adam" pasajları!

Adım 10
- Burada söylenecek tek bir şey var: VeraCrypt'in söylediklerini okuyun!
- Başarılı bir ön testin ardından, şifreleme işlemine başlama zamanı gelmiştir.
şifreleyin".
Adım 11
- Şifreleme işleminin sonuna geldik, şifrelenmesi gereken bellek ne kadar büyükse, o kadar uzun sürer.
şifrelenmesi ne kadar uzun sürecektir.
- Ayrıca duraklatabilir, sisteminizi kapatabilir ve başka bir zaman şifrelemeye devam edebilirsiniz.
başka bir zaman şifreleyin.
- Şifreleme sırasında sisteminizi mümkün olduğunca az kullanmanızı tavsiye ederim.
hiçbir şeyi kaydetmeyin veya silmeyin.

Kurtarma diskleri oluşturma
Sabit diskteki önyükleme yükleyicisi veya diğer dosyalar arızalıysa sistemi önyüklemek için bir kurtarma ortamı kullanılabilir.
sabit diskteki diğer dosyalar zarar görür. Kurtarma veri ortamı bir ZIP olarak kaydedilir
dosyasına yerleştirilmeli ve daha sonra bir USB belleğe çıkarılmalıdır. Daha sonra
şifreleme gerçekleştirilebilir.
Windows Kullanıcı İpuçları!
Windows "Otomatik Güncelleme" işlevini kapatın (Win10 kullanıcıları için önemli
VeraCrypt ile şifrelemeden sonra onarım döngüsünü önlemek için otomatik güncelleme.
VeraCrypt ile şifreleme):
"Windows Arama">"Bilgisayar Yönetimi">"Hizmetler ve Uygulamalar">"Hizmetler">Devre Dışı Bırak.
Ara">"Bilgisayar Yönetimi">"Hizmetler ve Uygulamalar">"Hizmetler">"Windows Update">çift tıklayın>"Başlangıç türü "nü "devre dışı bırak-
"devre dışı" olarak ayarlayın>"Uygula">"Tamam" ile onaylayın.
"Veri ortamını biçimlendir" açılır mesajını kapatın (örn. şifrelenmiş VC ile
USB bellekler takılır takılmaz):
"Windows arama">"services.msc" dosyasını "Enter" ile onaylayın >"Shellhardwareerken-" girişini arayın
nung">çift tıklayın>"Çıkış "a basın
>"Başlangıç türü "nü "devre dışı" olarak ayarlayın >"Uygula">"Tamam" ile onaylayın
(Bu ayar aynı zamanda hangi veri taşıyıcısı takılı olursa olsun POP-UP'ın devre dışı bırakılmasını sağlar.
devre dışı bırakılır. Windows sistemi tarafından düzenli olarak tanınan USB bellekler hala bulunabilir
"Bilgisayar" altındaki listede
Yakında 2/6 - VmWare, Mac Adres Değiştirici, Windows 10 yapılandırması vb.
İlk olarak, ana bilgisayar, yani ana sistem güvence altına alınır.
VeraCrypt
Windows 7 Mart 2020'den sonra artık desteklenmeyeceği için öncelikle Windows 10'u yüklemelisiniz.
artık desteklenmeyecektir. Windows 10'u yeni yükledikten sonra, önce işletim sistemini güncelleyin!
Windows 10 artık yüklü ve güncel, o zaman bilgisayarın şifrelenmesi ile başlayabiliriz.
bilgisayarın şifrelenmesi.
Bunu yapmak için Veracrypt'i indirin. Truecrypt kullanımdan kaldırılmıştır ve artık desteklenmemektedir.
resmi halefi Veracrypt'i destekledi!
Veracrypt
indir:https://www.veracrypt.fr/en/Downloads.html
İlk adım çalıştırılabilir dosyayı indirmektir. VeraCrypt'in bulunduğu bilgisayarda
yüklenecekse, çalıştırılabilir dosya başlatılır. O zaman kullanıcı hesabı kontrolünün mesajı şöyledir
kullanıcı hesabı denetimi mesajını ve ardından kurulum dilini seçin. İşte
Almanca" da mevcuttur.
Lisans koşullarını onayladıktan sonra, VeraCrypt'in kurulup kurulmayacağını veya
veya asistanın yalnızca arşivi açıp açmayacağı. Bu varyant ile
VeraCrypt de kullanılabilir. Daha sonra kurulum için dizin seçilebilir.
ve ayrıca VeraCrypt'i başlatmak için simgelerin oluşturulması. "Yükle" ile
Yükle" aracı yükler ve "Son" sihirbazı kapatır. VeraC-
rypt, kurulumdan sonra kullanım kılavuzunun açılmasını önerir.
Ardından VeraCrypt başlatılır ve konteynerler oluşturmak veya tüm veri taşıyıcılarını şifrelemek için kullanılabilir.
tüm veri ortamının şifrelenmesi. "Ayarlar" menü öğesi üzerinden çeşitli seçenekler mevcuttur.
VeraCrypt'in kişinin kendi gereksinimlerine uyarlanabileceği seçenekler mevcuttur.
Gereksinimler.
VeraCrypt, verilerin şifrelendiği konteynerler oluşturmanın yanı sıra tüm sabit diskleri de şifreleyebilir.
Windows'taki sistem sabit diski de dahil olmak üzere tüm sabit diskleri şifreleyebilir. Şifreleme için
Şifreleme için önce "Birim oluştur" düğmesine tıklanır.
Burada, daha sonra sanal sürücü olarak kullanıma sunulacak olan bir konteyner dosyasının oluşturulup oluşturulmayacağını seçebilirsiniz.
daha sonra sanal sürücü olarak kullanıma sunulur. "Bir bölümü/sürücüyü şifrele" seçeneği ile harici sürücüler şifrelenebilir.
sürücü", harici sürücüler veya PC'deki ek sürücüler şifrelenebilir.
Windows'un yüklü olduğu sabit diski şifrelemek istiyorsanız, "Sistem bölümünü/sürücüsünü şifrele "yi seçin.
Ardından sistem şifreleme türü seçilir.
seçildi. Normalde burada "Normal" seçilir. İşletim sistemi "Gizli" ile gizlenebilir.
işletim sistemi gizlenebilir. Ancak, bu seçeneğin Windows ile mantıklı bir şekilde uygulanması pek mümkün değildir.
Pencereler. Ardından Windows bölümünün mü yoksa tüm sabit diskin mi şifreleneceğini seçin.
sabit diski tamamlayın. İşletim sistemi seçildikten sonra şifreleme türü seçilir.
seçilir. Bir sonraki adım şifreleme için bir parola girmektir.
Ardından fare imleci, çubuk yeşile dönene kadar pencere içinde hareket ettirilmelidir. Bu
şifreleme için anahtar oluşturulur. Daha sonra şu bilgiler ortaya çıkar
anahtar oluşturulmuştur.
Adım 1
- Sistem --> Sistem Bölümü/Sürücü Şifreleme.... bölümüne gidin.
- Normal'e tıklayın, ardından pencere görünür
- İleri'ye tıklayın

Adım 2:
- "Tüm sürücüyü şifrele "yi seçin. Eğer bu mevcut değilse, örn.
BIOS'ta önyükleme yükleyicisini devre dışı bırakmadıysanız/etkinleştirmediyseniz (veya başka nedenlerle).
- Ardından "Windows sistem bölümünü şifrele "yi seçin.

Adım 3
- Burada "Evet" üzerine tıklayın.
- Sisteminiz kilitlenirse, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve her şeyi baştan yapın,
ancak bu kez "HAYIR" düğmesine basın.

Adım 4
- Şifrelemenizi seçin.
- DİKKAT: Kademeli şifreleme büyük sorunlara yol açabilir, bu yöntemi seçerseniz
Bu yöntemi seçerseniz, bir kurtarma verisi oluşturmanız önemle tavsiye edilir!!!

Adım 5
- Güvenli bir parola seçin.
- Yazın (bir etiketleme cihazı kullanın ve bunu bir CD kutusuna "oyun anahtarı" olarak yapıştırın).
bir CD kutusu içinde)

Adım 6
- Muhtemelen en önemli nokta.
- Burada fareyi en az 15 dakika boyunca pencerede ileri geri hareket ettirmelisiniz.
Burası anahtarın oluşturulduğu yerdir.

Adım 7
- İleri'ye tıkladıktan sonra oluşturulan anahtarınızın bir bölümünü göreceksiniz.

Adım 8
- Adım 8 kurtarma veri taşıyıcısıdır (bunu daha sonra da oluşturabilirsiniz).
len)
- Bu, VeraCrypt'in artık düzgün çalışmaması ve VeraCrypt'inize erişememeniz durumunda önemlidir.
doğru parolayı girmenize rağmen sisteminize erişemezsiniz!
Adım 9
- Silme modu da çok önemlidir, burada sadece "iyi-
adam" pasajları!

Adım 10
- Burada söylenecek tek bir şey var: VeraCrypt'in söylediklerini okuyun!
- Başarılı bir ön testin ardından, şifreleme işlemine başlama zamanı gelmiştir.
şifreleyin".
Adım 11
- Şifreleme işleminin sonuna geldik, şifrelenmesi gereken bellek ne kadar büyükse, o kadar uzun sürer.
şifrelenmesi ne kadar uzun sürecektir.
- Ayrıca duraklatabilir, sisteminizi kapatabilir ve başka bir zaman şifrelemeye devam edebilirsiniz.
başka bir zaman şifreleyin.
- Şifreleme sırasında sisteminizi mümkün olduğunca az kullanmanızı tavsiye ederim.
hiçbir şeyi kaydetmeyin veya silmeyin.

Kurtarma diskleri oluşturma
Sabit diskteki önyükleme yükleyicisi veya diğer dosyalar arızalıysa sistemi önyüklemek için bir kurtarma ortamı kullanılabilir.
sabit diskteki diğer dosyalar zarar görür. Kurtarma veri ortamı bir ZIP olarak kaydedilir
dosyasına yerleştirilmeli ve daha sonra bir USB belleğe çıkarılmalıdır. Daha sonra
şifreleme gerçekleştirilebilir.
Windows Kullanıcı İpuçları!
Windows "Otomatik Güncelleme" işlevini kapatın (Win10 kullanıcıları için önemli
VeraCrypt ile şifrelemeden sonra onarım döngüsünü önlemek için otomatik güncelleme.
VeraCrypt ile şifreleme):
"Windows Arama">"Bilgisayar Yönetimi">"Hizmetler ve Uygulamalar">"Hizmetler">Devre Dışı Bırak.
Ara">"Bilgisayar Yönetimi">"Hizmetler ve Uygulamalar">"Hizmetler">"Windows Update">çift tıklayın>"Başlangıç türü "nü "devre dışı bırak-
"devre dışı" olarak ayarlayın>"Uygula">"Tamam" ile onaylayın.
"Veri ortamını biçimlendir" açılır mesajını kapatın (örn. şifrelenmiş VC ile
USB bellekler takılır takılmaz):
"Windows arama">"services.msc" dosyasını "Enter" ile onaylayın >"Shellhardwareerken-" girişini arayın
nung">çift tıklayın>"Çıkış "a basın
>"Başlangıç türü "nü "devre dışı" olarak ayarlayın >"Uygula">"Tamam" ile onaylayın
(Bu ayar aynı zamanda hangi veri taşıyıcısı takılı olursa olsun POP-UP'ın devre dışı bırakılmasını sağlar.
devre dışı bırakılır. Windows sistemi tarafından düzenli olarak tanınan USB bellekler hala bulunabilir
"Bilgisayar" altındaki listede
Yakında 2/6 - VmWare, Mac Adres Değiştirici, Windows 10 yapılandırması vb.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.