Size 3 veya 4 yıl önce şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum adı luzum değil bir türk forum sitesine kayıt olmuştum ortaya karışık bir ortam var felan pek aktif degildim o forumda ayda yılda bir defa girerdim bir gün aklıma düştü napıyorlar diye baktım ve forumda ihanet adlı bir konu gordüm konu aynen şöyleydi merhaba beni bilmem kim hackledi bilmem ne kadar yıllık arkadaştık felan konuyu okumayı bitridiğimde anladığım birşey vardı iki tane medyacı iki ayrı site açıyor bir film birde medya paneli daha sonra yollarını ayirıyorlar birisi takipçi sitesiyle devam ediyor diğeride film sitesiyle neyse yine aynı forumda olan baska bir webci hacker bu film sitesinde code inj buluyor ve siteyi uçuruyor sonra bu webci hacker index bile atmaya üşenip sunucya bir txt dosya ekliyor ve kendi adıni yazmıyor bulundugunu timin adinı yazıyor daha sonra bu yolları ayrılan medyaclardan biri sitesinin hacklendiğii gorünce bunun diğer medyacı arkadaşının başının altından çıkacağını düşünüyor çünkü admin giriş bilgilerinden tut cpanel bilgilerinide kadar biliyor bu elemanda onun sitesininkini biliyor ve diğer medyaciya index atıyor ve biribrilerine giriyorlar peki ben niye bu konuyu açıyorum ? medyacıları bilgilendirmek için açıyorum sizler acizsiniz programlama bilgisinden yoksun web güvenligi adına kısıtlı bilgisi bulunan kişilersiniz bunları sizin yüzünüze vuruyorum çünkü yarın bir lamer size backdoor yüklü bir script verse hemen yüklersiniz örnek olarak mesela farklı bir seneryoda yazılabilir siz başkalarınin yazdığı programlara ve scriptlere muhtaçsınız programmerlar olmasa bir hiçsiniz çogunuz htmli programlama dili sanıyor ve bildiği 3 5 şeyle ben program yazıyorum diyor eğer bir an önce kendinize gelip web tarafına geçmezseniz ve gerçek bir hacker olmak için çaba göstermezseniz ilerde webci hackerlar forumlarda yok denecek kadar azaldığında ki imtde böyle bir durumun icinde yeni yazılımlar çıkmayınca sizlerde biteceksiniz üreticiler biterse otçullar biter otçullarsa biterse etçiller biter burdada öyle webciler biterse medyacılarda biter !!!
Bu içeriği görmek için giriş yapın.