kardeşim soruyorum öyle düşünen gayrimüslimlere KURAN I KERİM indirildiği zaman HZ. MUHAMMED [S.A.V] A küftettiler ayetlerde yazar Onun döneminde, Mekkeliler ona, başka isimler arasında bir şair, bir sihirbaz ve bir deli diye hitap ediyordu.
Ey Resulüm, sen irşad ve nasihatine devam et! Sen Rabbinin ihsanı sayesinde kâfirlerin iddia ettikleri gibi kâhin de değilsin, deli de değilsin”(Tur, 52/29).
“O bir kâhinin sözü de değil! Ne de az düşünüyorsunuz! O, Rabbülâlemin’den indirilen bir derstir”(Hakka, 69/42-43).
ve KURAN I KERİM hiçbir insan sözüne benzemez
Eğer o elçi bizim adımıza birtakım sözler uydursaydı, elbette onu kıskıvrak yakalardık, sonra da onun can damarını koparırdık.” (Gerçekleşecek Olan şey Bölümü 44-45-46. Sözler / Hakka Suresi 44-45-46. Ayetler)
“Sen daha önceki kitapları okumuş değildin. Onları yazıyor da değildin. Öyle olsaydı yanlışın ardına düşenler elbette kuşkuya kapılırdı.
okuma ve yazması yoktu bunları ben değil o zamanların adamları diyor kısacası taifte PEYGAMBERİ TAşladılar PEYGAMBERİMİZ [S.A.V] o günü en kötü günü olarak adlandırır kısacası KURAN I KERİM kafirelrin anladığı veya anlayabilceği bir kitap deil soruyorum KURAN DA peygambere yararlı olan ne var paranızı canınızı malınızı yada başka bir şeyi istediğini ben KURAN I KERİMDE görmedim yokturda kısacası KURAN I KERİM sadece bir öğüt kitabıdır yolunu doğru tutmak isteyeneler için hayırlı bir kitap AYET O, âlemler için öğütten başka bir şey değildir, diyor KURAN I KERİMDE insanlara öğüt veriliyor diyorki fakire yetime öksüze yardım edin muhtaç olana yardım edin merhametli olun inasnlar içi yapabilcekleri her türlü iylik verilmiş KURAN I KERİMDE tam bir öğüt kitabı varsa ben KURAN I KERİMDEN daha öğüt veren insana daha yararlı bir kitap biliyorum buyursun İBADETLERİN HEPSİ KURANDA GEÇER her ibadetin hem bedene hemde ruha katksıı vardır namaz Namaz kılmak doktorlarca hastaların eklem romatizmasını önleyen en etkili koruyucu tedbir olarak öğütleniyor. Rükuda sırt ve mide kasları takviye edilir. Mide civarı üzerindeki yağların eritilmesi sağlanır. Secdede baldır ve uyluk kasları hareketlenir. Bağırsakların hareketi sağlanıp kabızlığı önlemeye yarar. duygusal olarak insanın sinirini alır oruç insanın sabrını artırır vücuda yararları say say bitmez Mide ve Bağırsaklara İyi Gelir!
Hafızayı Güçlendirir!
Yaşlanmayı Geciktirir
Kansere Karşı Savaşır!
Kötü Alışkanlıkların Bırakılmasına Yardım Eder
Karaciğerin Dinlenmesine Yardımcı Olur! daha bir çoğu ibadetler bile vücuda bu kadar fayda veriyor içine girip biraz daha incelersek KURAN I KERİMİ belli bir şeriat var yani kural insanların sandığı şeriatla KURAN I KERİMDE olan şeriat farklıdır insanların çoğu doğudaki kadınları vurmak vs. sanır ama değildir Resulüm!) Sana da kendisinden önceki kitapları tasdik edici ve onları denetleyici olarak bu kitabı hak ile indirdik. Artık aralarında Allah’ın indirdiği ile hükmet. Sana gelen bu gerçeği bırakıp da onların isteklerine uyma. Her birinize bir şeriat ve bir yol yöntem verdik. Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat size verdikleriyle sizi denemek istedi. Öyleyse hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Hepinizin dönüşü Allah’adır. Allah size hakkında ayrılığa düştüğünüz şeyleri haber verecektir. ŞERİATTAN kasır biri zina ederse eğer dulsa 100 sopa vurulur eğer evliyse öldürülür miras payı vs. de kısacası insanların günlük hayatında ki her sorununa bir çözüm getirmiş adalet iyilik vs. dil konusuna gelirsek axise soruyorum sen şuan konuştuğun dil türkçe denen latinceden gelişitirilen dil soruyorum sana bugün sen daha dilindeki inglizce işgalini bile çeviremzeken ne türkçesi bugün konuştun 10 kelimeden 3 ingilizce kısacası bir benlik yok diyer dillerde pek farklılık yok çoğu latinceden türeme diller ama konu bundan dil bilgisindan ibaret değil AYET TE eğer o başka bir dille gelmiş olsaydı, onlar; "Arap bir peygamber ve yabancı dille gelmiş bir kitap, bu nasıl olur!" (41/44) diyeceklerdi. Demek ki, öncelikle ilk muhatapları Arap olduğu için Kuranı Kerim Arapça gelmiştir. dil bilgisi konusuna gelince arapça hem lugat hem lisan olarak çok farklı ve büyük bir dil ayrıntılı bir dil soruyorum senin dediğin kafayla gidersek axix biribirinden farklı olan insanlar birbirleriyle tanışmamalı ve konuşmamalı diyosunki herkezin anlayacağı soruyorum dil le anlamak ne alaka çeviri denen şey var ondan önce tefisr tefsirden öncede alimlerin açıklaması var kısacası herşey açıklanmış biri çıkıyor diyorki KURAN ı arapça okumak sevap türkçe okumak yanlış hemen gayrimüslim olaya zıplıyor diyorki han anlamak için indirilmişti arapmıyız biz vs. arap kültürü demek apaçık cahilliktir ALLAH [C.C.] düşünün diyor körü körüne başkasının dediğine uymayın diyor KURAN DA “Onlara (müşriklere) ‘Allah’ın indirdiğine uyun’ denildiği zaman onlar, ‘Hayır biz, atalarımızın yaptıklarına uyarız.’ dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu da bulmamışlarsa...” düşünün diyor alimlerin türkçesini okumayın demeleri olurda yanlış anlarsınız diyedir çünkü 1 kelime birden fazla şeye yorulabilir eş sesli gibi ama deil alimler ilk KURAN I çeviriyor SONRA çevirdiklerini insanların anlıyabilcekleri şeye çeviriyor ve açıklayışlarında bu AYET neden indi kime indi anlatıyorlar kısacası insanlar eğer çeviriye bakarsa kendi kafalarına ne esiyorsa onu diyor mesela miras konusu pay da bakıyorki kız erkeğe 2 kendine 1 diyorki bu haksızlık ama adam gibi araştırsa anlıycak neden bu karara varıyor çünkü işine gelmedi burda ayrımcılık yapmıyorum örnek sadece ben eğer ALLAH [C.C.] kanıt oalrak kendi kendme düşündüm ve şunu buldum ben şimdi axisin kafasına arkasıa geçip vurdum axix sordu niye vurdun bende vurduğumu kanıtla dedim ee görmüyordu ama hissediyordu hisettemesi soyut deil somut bir kanıttı aslında ama kanıtlayamıyordu ama inkar da etmiyordu benim ona vurmam onun düşünmesini tetikledi biraz karışık anlattım ama canlı olsa daha iyi anlardınız özetlersek bazen görmediklerimiz gördüklerimizden daha kesindir bir şeyi yanlış görebiliriz ama yanlış hissedemeyiz hissetmemeiz için illaki bir sebep lazım yani benim aksisin kafasına vurmam gibi eğer axix isterse sorgular ve bulur ama istemezse görmedim der düşünmez ve gider çoğunuz anlamadı ama olsun mesele görmekte değiil hissetmektedir namazı kılan ALLAH [C.C.] HİSSTEtiği için kılar günahtan korkan ALLAH [C.C.] korktuğu için korkar adam gibi bir müslüman ALLAH [C.C.] KENDİNİ GÖRDÜĞÜ hissederek hareket eder burdan bir sorum daha var eğer din yalansa kimseye bir şey olmiycak ama ya doğruysa biraz bunu düşünün şimdi kimse çıkıp beni hakız yere yakan TANRIYA ben tapmam söylüyorum ona sen daha elini ateşe sokmaktan acizsin ateşin kat kat kat............. haline nasıl dayanacaksın ALLAH [C.C.] EMANETSİNİZ
(İşte bu âyetler) bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini üzerinize) farz kıldığımız bir sûredir. Belki düşünüp öğüt alırsınız diye onda açık açık âyetler indirdik.