Aga sa ben kodlama öğrenmek istiyorum da öğrenmem için bana bi kaynak verebilirmisiniz ve hangi dilden baslamaliyim?
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Öğrenmek isteme sebebim tool kodlamak,site kodlamakBu neyi hedefledeğine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin hedefin siber güvenlik alanında bir güvenlik araştırmacısı olmak ise kod yazmak ve mimariyi kurmaktan daha çok , bir çok programlama dilindeki kod mimarisini anlama ve yapı okuma, kod satırlarını iyi yorumlayabilme gibi özelliklere yoğunlaşman gerekir. Code Reading/Reviewing denilen mevzu fakat bu tabii ki de "kod yazmamalı" ya da bir "program yazmamalıyız" demek değil. işin Yazılım tarafındaysan çok yardımcı olamam.
SoloLearn isimli uygulamadan python öğrenmeye çalışıyorum şuanTool kodlamak için en doğrusu python ile başlamaktadır. İlk önce onun üzerine yoğunlaşmaya çalışabilirsin herhangi bir youtube kursu bile başlangıç için yeterli olacaktır sonrasında zaten gitmek isteyeceğin yolu sen kendin belirlersin. WEB site tarafı biraz daha farklı o konuda yorum yapmiyim.
Biryerlerden başladığın ve ilerlediğin sürece her zaman doğru yoldasındır. Youtube üzerinde de güzel kaynaklar var. Yabancı dilin biraz iyiyse (ki bu alanda lazım en azınan kelimeler için) Python Full Course for Beginners tarzı videolara vs. de bakabilirsin. Burada önemli olan sadece yapmak ve devam etmek. Türkçe kaynaklar da var bu arada illa yabancı olacak değil yanlış anlama.SoloLearn isimli uygulamadan python öğrenmeye çalışıyorum şuan
tamamdir tesekkurlerBiryerlerden başladığın ve ilerlediğin sürece her zaman doğru yoldasındır. Youtube üzerinde de güzel kaynaklar var. Yabancı dilin biraz iyiyse (ki bu alanda lazım en azınan kelimeler için) Python Full Course for Beginners tarzı videolara vs. de bakabilirsin. Burada önemli olan sadece yapmak ve devam etmek. Türkçe kaynaklar da var bu arada illa yabancı olacak değil yanlış anlama.