Neler yeni

İmhatimi Genel Kullanım Rehberi (Baştan Sona) (1 Viewer)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lexie 

GalATAsaray
Legendary
Mesajlar
3,814
Credits
25,460
Forumumuzda üye sayımız git gide yükseliyor, haliyle forum kullanımı hakkında tecrübesi olmayan sitemize Google sayesinde erişmiş olan yeni ziyaretçilerimiz ve üyelerimiz için bu konuyu hazırlama gereği duydum. Konulara teker teker, titizlik ve acemilerin anlayacağı şekilde değineceğim.
Forumun Amacı Nedir?
İmhaTimi, 2004 yılında yeniden ayaklığında misyonu piyasadaki hack sitelerinin hepsine son vermekti. Gelin görün ki misyonunda kararlılığını sürdürerek günümüze kadar önüne çıkmış bütün rakiplerini alt etmeyi başararak ayakta kalan sayılı hack forumlarından biri oldu. Fakat zaman geçtikçe anladık ki dostluk köprüklerini yıkmak yerine o köprüleri sağlamlaştırmak en doğru seçenek. Günümüzde gayemiz, siber dünyaya, bilişime yeni insanlar katmak. Bu konuda bildiğimiz tecrübe edindiğimiz her detayı yeni ve hevesli kardeşlerimize aktarmak. Birimizin eline 500 liralık bir script geçer onu paylaşırız, birimiz Instagram konusunda tecrübelidir o konu hakkında bildiklerini bize aktarır. İmhaTimi, öğrendiklerini öğretmeyi gaye edinmiştir.
Yasal ve Gizlilik İlkeleri

Google'dan sitemize geldiniz. Bu ortamları bilmediğiniz için forumda gördüğünüz bazı şeyler belki de sizi ürküttü. Fakat merak etmeyin, forumumuzda Türkiye yasalarına aykırı hiçbir paylaşım ve içerik yayınlanmamaktadır. Her üye paylaştığı içerikten kendisi sorumludur. Ne sizi sorumlu tutabilir, ne de bir başkasını.
Forumumuzda toplanan bilgiler 3. taraf hiçbir taraf ve kuruluş ile paylaşılmaktadır. Gizlilik, bir ülke vatandaşının en doğal haklarından olması gibi sitemizde de bir üyenin gizliliği elbette kurallara uymayıp banlanmış olsa bile en önemli haklarındandır.
Rütbe Nedir? Rütbesi yüksek olan üstün mü?
Rütbesi yüksek olan üstün değildir, foruma katkı sağlamış insanlar tabiiki de yönetim tarafından ödüllendirilir. Bir üye insanüstü emekler harcayıp, sürekli paylaşım yapıyorsa İmhaTimi yönetimi o üyeye gereken sâdakati gösterir. İmhaTimi tarihi boyunca hiçbir zaman üyesine karşı nankörlük yapmamıştır. 10 yıl öncesine ait paylaşımlar bile arşivlerimizde tutuluyor. 10 yıl önce bizlere bir şeyler katmış insanlar hala günümüzde bizdeki yerini korumaya devam ediyor. Rütbe nedir sorusuna gelirsek, forumda emek harcayıp elde edebileceğiniz 7 rütbe bulunmakta. Rütbe, forumdaki bir üyenin emeğini, saygınlığını ifade eder. Ve diğer birçok rütbeleri buradan görebilirsiniz
Rütbe Şemamızı Buraya Tıklayarak İnceleyebilirsiniz
Gezgin
Foruma yeni katılan üyelerin rütbesidir, Bu rütbede olan üyelerin tüm forum kategorileri kapatılmıştır. Forumu tam anlamıyla kullanmaya başlaması için emek harcaması gerekir. Konulara erişim ve özgürce takılmak için level2 rütbesine ulaşmalısınız. Peki level2 nasıl olabilirim dediğinizi duyar gibiyim..
Level2 Nasıl olabilirim?
Konulara erişim sağlayabilmek için sadece 25tl karşılığı üst level2 satın alabilir, ya da 10 konu açarak üyeliğinizin 5.gününde üst level'e ulaşabilirsiniz.Bunu yapmamızdaki gayemiz spam üyeliklerden kurtulmak ve daha ihtiyatlı davranmak içindir. Ödeme yaptıktan sonra açıklamaya kullanıcı adınızı eklemeyi unutmayın. Bu linkten ödeyebilirsiniz https://payment.fups.com/askForMoney?uuid=48fa4555-bdac-47cd-a3c7-08c536d1f7eb
Kurallar
Her forumun, her topluluğun, her ülkenin düzgün doğrultuda ilerleyebilmesi için belirli kuralları vardır. Bizimde forumun düzenini amaç edindiğimiz belirli kurallarımız var. Buraya tıklayarak kuralları okuyabilirsiniz.
Bir Üyeye Mesaj Göndermek
Birisiyle özel olarak iletişime geçmek istiyorsanız forumumuzda bulunan özel mesaj sistemini kullanabilirsiniz. Sağ üst kısımda bulunan mesaj simgesine tıklayıp, Yeni DM Başlat yazısına tıklayarak mesajlaşmayı başlatabilirsiniz. Açılan ekranda Alıcı kısmına, mesaj göndereceğiniz kişinin kullanıcı adını yazmanız yeterlidir. Aşağıdaki resim örnek niteliği içerir.

1.PNG

Kategorileri Anlama

Forumda belirli konuların, belirli kategorileri vardır. Forumu devlet gibi düşünebilirsiniz, tarım bakanlığı ayrı karayolları ayrıdır 2.PNG
Resimde görmüş olduğunuz gibi, özel methodların paylaşıldığı kategoriler ayrı olduğu gibi, özel dataların paylaşıldığı kategorilerde ayrıdır.
Rütbe atlamak istiyorum ama nasıl?
Rütbe atlamak için yukarıda bahsettiğim gibi emek göstermeniz gerekmektedir. Reaction point dediğimiz yani reaksiyon puanı, mesaj sayısı rütbe atlamadaki en önemli iki faktördür. Mesaj sayınızı arttırmak için forumdaki konulara mesaj yazmanız, reaksiyon puanınızı arttırmak için de açtığınız konuları sadece beğenen kişilerin görmesini sağlayarak reaksiyon puanı kasabilirsiniz. Konuları Gizleme Hakkında Daha Fazla Bilgi Tıklayın.
Profilimi özelleştirmek istiyorum
Üyeliğinize özel avatar yani profil fotoğrafı, imza gibi şeyler eklemek istiyorsanız üst kısımda bulunan isminizin üstüne tıklayın. Kişisel detaylar yazısına tıkladıktan sonra sizi bir sayfa karşılayacak. O sayfadaki sol menüde profilinizi özelleştirmek için gereken her şey mevcut. Örnek olarak gizlilik kısmından profilinizi sadece takip ettiğiniz kullanıcılara açabilirsiniz. Tercihler kısmından bildirim ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. İmza kısmından her mesajınızın altında gözükecek bir söz, bir resim veya kendinize ait özel bir tasarım ekleyebilirsiniz.
Bir üyenin kural dışı hareket ettiğini gördüm, ne yapmalıyım?
Bir üyenin kuralları çiğnediğini gördüğünüzde bildir seçeneği ile yönetime iletmeniz her zaman en doğru seçenek olacaktır. Birisi size hakaret ettiğinde, sizde onunla laf dalaşına girerseniz siz de ceza alırsınız.
8.PNG

Forum kurallarına aykırı bir içerik gördüğünüzde konu veya mesajın sol tarafında bulunan "Rapor" seçeneğinden yönetime bildiri gönderebilirsiniz
Bir konu açmak istiyorum
Bir konu açmak için, öncelikle konunuza özel bir kategori bulmanız gerekiyor. Yanlış kategori seçiminde yönetim doğru kategoriye taşır fakat bunu alışkanlık haline getiren üyeler forumda susturma veya kısa vadeli uzaklaştırmalar ile cezalandırılabilir. Diyelim instagram hack ile ilgili bir konu açacaksınız, forum listesine bakıyoruz.
54.PNG

Kategori isminden acaba doğru kategoriye mi açıyorum diye şüpheye düşmüştünüz fakat kategori açıklaması bu düşünceyi kafanızdan sildi. Hemen kategoriye girelim. Kategoriye giriş yaptığınızda şu kısmı göreceksiniz.
22.PNG


25.PNG

Bir Mesajı Alıntılamak
Bir üyenin yazdığı mesaja cevap verdiğinizi belirtmek için bu özelliği kullanabilirsiniz. Mesajın sağ alt kısmında bulunan Cevapla butonuna basarsanız sadece o mesajı cevaplarsınız. Fakat cevapla butonunun solunda yer alan Alıntı butonuna tıklarsanız, tıklamış olduğunuz mesajı çoklu alıntı olarak sayfanın altında bulunan mesaj editörüne ekler. Fakat editöre eklemeniz için yine editörün altında bulunan Alıntı Ekle butonuna basmanız gerekiyor. Ardından mesajınızı yazıp gönderebilirsiniz.
Uyarı almak ve banlanmak
Bir üye uyarıldığında veya banlandığında farklı senaryolar ile karşılaşır. Her üyenin belirli uyarı limiti vardır. O limit dolduğunda ya forum hakları kısıtlanır (belirli bir süre) ya da forumdan banlanır. Uyarı sebebi veya ban sebebi her zaman üyeye gösterilir. Uyarı almış bir üye forumda her zaman ki gibi dolaşmaya devam ederken banlanmış bir üyenin forumu görüntüleme yetkisi bile elinden alınmıştır. O meçhullerdedir ve kendini kurtaracak birisini arar.
Mesaj beğenmek veya tepki vermek
Birinin mesajını veya konusunu beğendiğinizde mesajın sağ altında bulunan Like yazısına basarsanız, mesajını beğenmiş olursunuz. Böylelikle karşıdaki üyeye bir sevgi bildirimi gönderirsiniz. Siz bir mesajı beğendiğinizde, beğendiğiniz kişiye (eğer kapatmamışsa) bildirim gider. Haliyle belki o da sizin mesajlarını beğenmeye başlar ve kolayca reaksiyon puanı kasabilirsiniz. Like tuşuna fareyi getirip beklediğinizde farklı tepkiler olduğunu görebilirsiniz. Ne göndermek istediğiniz size kalmış.
Puan Nedir
Kendi profilinizde veya başka bir üyenin profilinde görebileceğiniz puan, kullanıcı ödül sistemine dayalı biriken bir sayıdır. Reaksiyon, diğer adıyla tepkime puanı ile bir değildir.
Oyunlardaki görev sistemine benzetebiliriz. Bir üye 250 beğeniye ulaştığında 20 puan alır. Veya 100 mesaja ulaştığında 10 puan. Daha Fazla Detay için Tıklayın
Chat kullanımı
Forumumuzda üyelerin birbiriyle muhabbet ettiği chat kısmımız sadece üyelere açıktır. Burada kurallara uyduğunuz taktirde istediğiniz kişiyle istediğiniz gibi konuşabilirsiniz.
Profil Mesajları
Bir üyeyle özel olmayan, herkese açık bir konuşma gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Sadece konuşmada değil, bir söz paylaşıp rank atladığında özel mesaj atmak yerine bu kısımdan hayırlı olsun diyebilirsiniz. Son profil mesajları forumun ana sayfasında listelenir.
28d192c4-1628-42ee-b9b1-d9f10f3967f6.jpg
Yetkili Olarak Kimlerle Konuşabilirim
Öncelikle ADMİN'ler ile iletişime geçerek forum içi olduğu sürece yardım veya destek talep edebilirsiniz. Konunun büyüklüğüne göre zaten yüksek rütbeye taşınır.
Sizin bir siteye bağlı olduğunuzu gördüm
İmhaTimi'nin hiçbir siteyle bağı ve bağlantısı yoktur. Forumdaki yetkililer ile sadece forum içinden iletişim kurmaya çalışın. Telegram veya benzeri sosyal medya uygulamalarında kendilerini İmhaTimi olarak tanıtan, hack dersleri için sizlerden para isteyen vs. olursa itibar etmeyiniz.
Ticaret kuralları

Ticaret Kuralları için Tıklayın
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar