Öncelikle yaşım 36 böyle hack forumlarını görünce çok geçmişe gittim. Sene 1997-98 Türkiye'de disketten CD ye geçiş dönemi.. CDROM'u olan bilgisayarlar fahiş fiyata satılıyor ya da CDROM taktırmak için yerel bilgisayar malzemecilerini kapı kapı geziyordunuz... O zaman 9 ya da 10 yaşlarındayım ilk bilgiayarım geldiğinde; intel pentium işlemci ve 16 mb ram windows 98 işletim sistemi bir PC'im vardı. Yapılacak şey o kadar kısıtla olmasına rağmen aslında yapılacak çok şey vardı çünkü başka bir dünya'ya giriyordum. Okuldan gelince ilk işim pc'yi açmak ve kurcalamak olurdu ders mers hikaye bunu öğrenmem gerekti. Sonra yavaş yavaş sistemin mantığını anlamaya başladım ben pc yi çözdükçe okul hayatım berbatlaşıyordu. Herneyse.. PC worl dergileri PCnet dergileri gibi dergiler alıp teknolojiyi, yazılamları takip ediyordum o zamanlar Winamp vardı mp3 dinlemek için tek program.. Windows media player mp3 çalmıyor sadece .waw uzantıları okuyabiliyordu...
Sene 1998 ağustos ayı Birgün akşam gezerken bir pasajın önünde korsan cdi gördüm tabi film satmıyordu o dönemlerde yoktu. ALL IN HACK TOOLS kapaklı printerdan çıkarılmış belli ki.. üzerine iskelet vardı
Abi dedim bu ne ? Bilmiyorum kardeşim sadece satıyorum dedi.. o cd yi aldım eve geldim cdroma taktım.. ve kalp atışlarım hızlandı içinde binlerce backdoor ve virüslerin kaynak kodları vardı hiç birini anlamamıştım ama güzel bişeylerin olduğunun farkındaydım.. SUB ZERO adlı programı çözmem 2 günümü almıştı. O gün IP adresinin, port numarasının ne olduğunu çözdüm hatta 2 türlü Port numarasının ne olduğunu UDP port vb o konulara girmiyorum.. MSDOSTAN kendi ip numaramı bulup SUBZERO ya girip kendi bilgisayarıma bağlanıyordum
çünkü ADSL yoktu... ilk interete girişim 1999 yılının ilk aylarında 56k faks modem dialup ile olmuştur. Bağlanırken şu acayip ses çıkaran modemler ile
Ben internete bağlanıyordum fakat ev telefonu meşgul oluyordu internete bağlı olduğunuz sürece.. o zamanlar google bile yok
Türkiye de belli başlı haber siteleri var sadece... HTML veya asp tabanlı..İnternete girer girmez SUBZERO programını açtım IP numaralarını sallıyorum giriş yok.. Çünkü server dosyasını yedirip kurbanın ip nosunu öğrenmem gerekiyordu.. Çok sinirim bozulmuştu okul hayatım devam ederken bu konuları kimseyle paylaşmıyordum ama g
Sene 1998 ağustos ayı Birgün akşam gezerken bir pasajın önünde korsan cdi gördüm tabi film satmıyordu o dönemlerde yoktu. ALL IN HACK TOOLS kapaklı printerdan çıkarılmış belli ki.. üzerine iskelet vardı
Abi dedim bu ne ? Bilmiyorum kardeşim sadece satıyorum dedi.. o cd yi aldım eve geldim cdroma taktım.. ve kalp atışlarım hızlandı içinde binlerce backdoor ve virüslerin kaynak kodları vardı hiç birini anlamamıştım ama güzel bişeylerin olduğunun farkındaydım.. SUB ZERO adlı programı çözmem 2 günümü almıştı. O gün IP adresinin, port numarasının ne olduğunu çözdüm hatta 2 türlü Port numarasının ne olduğunu UDP port vb o konulara girmiyorum.. MSDOSTAN kendi ip numaramı bulup SUBZERO ya girip kendi bilgisayarıma bağlanıyordum
Bu içeriği görmek için giriş yapın.