Evet Arkadaşlar Hiçbir Karşılık Beklemeden Bu Güvenlik Rehberini Sizinle paylaşıyorum... Yıllarca her sunucuya girmiş Hackerların Gizli Manifestosu...
- İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin!!! Bu yapabileceğiniz en basit şey, ailenize iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmelerini söyleyin, arkadaşlarınıza söyleyin, önem verdiğiniz herkese söyleyin.
- Web kameranızı koli bandıyla sabitleyin, ihtiyacınız yoksa fişini çekin.
- Telefonunuzdan SIM kartı çıkarın, hatta yeni bir telefon satın almış olsanız bile asla SIM kart takmayın.
- İnternet geçmişinizi silin, Facebook, Twitter, Google vb. sitelere kendinizle ilgili veri silme talebinde bulunun.
- Şifre yöneticisi kullanın, her hizmet için farklı bir şifre kullanın.
- Sahte kimlik kullanın
- Her hizmet için farklı sahte kimlik kullanın.
- Malları veya paketleri teslim alırken vekil adres kullanın.
- Sanal numara kullanın, geçici numara kullanın.
- Hesap oluşturmak yerine, başkasından bir hesap satın alabilirsiniz (evet, Gmail hesabı, Telegram hesabı, neredeyse her şey).
- ABD menşeli ürünlere (Gmail, Microsoft veya ABD'den herhangi bir şeye) dokunmayın.
- Her şeyinizi güçlendirin, mesela Chrome'unuzu, Windows'unuzu, Telegram'ınızı veya herhangi bir şeyinizi.
- Diskinizi, hatta kök diskinizi bile şifreleyin.
- Karanlık ağ faaliyetleriniz için VPS/RDP kullanın.
- VPS/RDP kullanmak istemiyorsanız, sanal makine içinde (VirtualBox, Qemu, Hyper-V veya benzeri kullanarak) başka işletim sistemleri çalıştırmanız gerekir; önerilen işletim sistemlerinden bazıları şunlardır: Qubes, Whonix.
- VPN kullanın, Mullvad'ı karşılayın (kayıt olmak için kişisel verilerinize ihtiyaç duymazlar).
- TOR'u kullanın, TOR'u anlamayı öğrenin.
- VPN Kill Switch'inizi etkinleştirin.
- Telefonunuzda Uçak modunu etkinleştirin.
- Bir hizmet satın almanız gerekiyorsa, verilerinizin yalnızca küçük bir miktarını, hatta hiç veri kullanmayanını tercih edin (kripto para birimiyle ödemeyi destekliyorsa).
- Çok fazla şey paylaşmayın!
- Dosya meta verilerinizi her zaman kontrol edin.
- Kartınızı gerçek hayatta açmayın.
- Paranoyak Olun
- Monero kullanın, kripto para karıştırıcısı kullanın.
- E-posta sağlayıcısı hakkında araştırma yapın, Proton, Tutanota, DNMX gibi seçenekler var ama hangisine güveneceğinizi bilmiyorum, kendi araştırmanızı yapın.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Son düzenleme: