Gerçeklik (1 Viewer)

asil_ruh 

8 yıllık sanal dünyayı bırakma zamanı gelmişti.
onursal
Credits
726
Bir kör nasıl renkleri göremiyorsa, insanlık da gerçeğin ne olduğunu bilemez en azından yakın gelecekte.

Herkesin kör olduğu bir dünyada siz görebiliyorsuniz hiçbir insana renkleri anlatamazsınız, cisimleri tarif edemezsiniz yani o alandan elde ettiğiniz verileri ve bulguları paylasamazsiniz dolayisiyla gerçeklik dediğimiz durum sadece elimizdeki verilerden ibarettir. Eğer ilerleyen insanlık sürecinde yeni bir veri girdisi veya çıktısı özelliği kazanabilirsek gerçeklik tamamen değişebilir. Bu durum bize gerçekliğin tamamen algilardan oluştuğunu gösterir. Peki bunun degismekte olduğuna nasıl emin olabiliriz çok basit geçmişteki insanları düşünürsek mağara duvarlarına gördüklerini çizen insanlar için gerçeklik üzerinde düşünülmesi gereken çok gerekli bir kavram değildi ancak zamanla insan beyni geliştikçe gerçekliğin üzerine sorgulamalar başladı ve insanlık bilgiyi sonraki nesillere aktarımıni yaptıktan sonra çağ atladı. Bu durum bize mağara insanları için gerçeklik gibi bir kavramın gerek olmadigini gösterirken günümüz insanları için üzerine sorgulanasi bir olgu olduğunu göstermiştir. Belki de gelecek insanlar için gerçeklik olgusu daha da netlesebilir. Ancak hiçbir zaman gerçekligin tamamen net bir sonuca ulaşacağını düşünmüyorum eğer gerçeklik tamamen net bir sonuca ulaşırsa bu durumda gerçekliğin bu gerçekliği neye dayanarak elde edildigini hatırlarız yani gerçeklik tamamen insanların bilgi birikimi ve bireylerin girdi çıktı noktalarından oluşur. Ve insanlığın gelişimi asla bitmeyeceği için bu gerçekliğin gerçek olduğunu kabul ettiren algılarımiz dolayısıyla bilgi birikimimiz de değişecektir. Ve bu durum hep devam edecektir.

uzun lafın kısası insanlarin gelişimi asla bitmeyecegi göz önüne alınırsa gerçeklik algısı her zaman ya değişecektir ya da üzerinde düşünülmesi gerekmeyen bir alan olarak kabul edilecektir.

Kendi fikrimdir belki yanlış belki dogru ve bu bilginin doğruluk veya yanlışlık payi önemli mi? Çünkü bu bilgiyi gerçek bir bilgi olarak kabul etmeye çalışırsak ilerleyen zamanlarda bu bilgi gercekligin dışına çıkma ihtimali vardir. Çıkarsa geçmişte gerçek dışı bir şey söylediğinden dolayı hata yapmış olurum, ya çıkmazsa ? Ben size ne dedim insanlık geliştikçe bilgiler arttıkça elimizdeki olgular daha farklı sekillenebilir. Dolayısıyla benim burada yazdıklarımın gerçek bilgi olup olmadığı uzun zamanlar icerisinde değişmeye musaittir

Ben sadece zihnimi boşaltıyorum o kadar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar