Revealed content
VNC NEDİR, NE İŞE YARAR ?
VNC (Virtual Network Computing - Sanal Ağ Sistemi), bir ağ sunucusu üzerinde çalışan grafik arabirimli uygulamalara, başka bir ağ üzerindeki bilgisayardan erişerek bu uygulamaların kullanabilmesini ve yönetilebilmesini sağlar. VNC istemci (VNC viewer) programını çalıştırır. Böylece başka bir ağ sunucusu üzerinde bulunan VNC sunucu (VNC server) ile etkileşimini sağlar. Bu etkileşim sonucunda uzaktaki bilgisayarın ekranını görerek, klavye ve fare hareketleri ile masaüstü erişimini sağlar. --- Kaynak ---İlk öncelikle TightVNC programını indiriyoruz TİGHTVNC indirdikten sonra, TightVnc viewerı açmamız lazım setup dosyasını kurduğumuz zaman otomatik indirilmesi lazım masaüstünde yoksa arama bölümünden bulabilirsiniz.
Evet Resimde görüldüğü Remote Host yazan yere sunucunun ip adresini ve portunu yazıp hosta bağlanıcağız peki hostu nereden bulacağız diyorsanız adımları yazıyorum:
binaryedge İlk öncelikle buraya girip kayıt oluyoruz kayıt olduktan sonra tıkla buraya geliyoruz buradan sunucunun yani serverin ip adresini ve portunu alıcağız

Buradaki search bölümüne: vnc.auth_enabled:false vnc.title:*win* yazıyoruz yazdıktan sonra biraz aşşağı kaydırdıktan sonra sayfayı,

Evet karşımıza böyle şeyler çıkıcak kırmızı renkle yazan ip adreslerini kopyalıyoruz ve yanda yazan portları kopyalıyoruz TightVNC Viewer programındaki Remote Host yerine örnek: 45.65.190.121:5900 bu şekil yazıyoruz
Ve connect diyoruz bu kadar sunucuya bağlandık internetide iyi speed test yapabilirsiniz ister sunucu açın ister takılın search bölümünde arattığınız yerdeki *win* yerine ubuntuda yazabilirsiniz bazıları şifreli çıkabiliyor konuya yorum atmayı unutmayınız iyi günler.
Örnek resimler:

Resimdeki sunucu: 45.65.190.121:5900
BinaryEdge adlı sitede sadece vnc bulmak değil kameralarıda bulabilirsiniz kısa bir araştırma ile daha çok search sitesi var elimde shodan vb.. uzatmış olabilirim biraz iyi günler dilerim
NOT! YAPICAĞINIZ HİÇ BİR İŞLEM BENİ İLGİLENDİRMEZ EĞİTİM AMAÇLIDIR
Bu içeriği görmek için giriş yapın.