Bu Konuda Linux Dağıtımı olan Kali Linux Üzerinden Nasıl İP Takibi Yapabileceğinizi Anlatacağım. Umarım Hoşunuza Gider.
Hadi Başlayalım..
Bu İşlem İçin Ip-Tracer Aracını Kullanacağız, Araştırırsanız Alternatiflerini Bulabilirsiniz elbette ama genelde bu araç kullanılır ve düzgünde çalışan bi araç.
Github Linki : GitHub - rajkumardusad/IP-Tracer: Track any ip address with IP-Tracer. IP-Tracer is developed for Linux and Termux. you can retrieve any ip address information using IP-Tracer.
İlk Olarak Kullanacağımız Aracı Kuralım;
Adım 1: Aracı kurmadan önce, aşağıdaki komutu kullanarak aracın bağımlılıklarını kurmamız gerekiyor.
Kod:
apt install git -y
Hadi Başlayalım..
Bu İşlem İçin Ip-Tracer Aracını Kullanacağız, Araştırırsanız Alternatiflerini Bulabilirsiniz elbette ama genelde bu araç kullanılır ve düzgünde çalışan bi araç.
Github Linki : GitHub - rajkumardusad/IP-Tracer: Track any ip address with IP-Tracer. IP-Tracer is developed for Linux and Termux. you can retrieve any ip address information using IP-Tracer.
İlk Olarak Kullanacağımız Aracı Kuralım;
Adım 1: Aracı kurmadan önce, aşağıdaki komutu kullanarak aracın bağımlılıklarını kurmamız gerekiyor.
Kod:
apt install git -y
Adım 2: Aracı yüklemek için aşağıdaki komutu kullanalım.
Kod:
git clone https://github.com/rajkumardusad/IP-Tracer.git
Adım 3: Evet Aracı başarılı bir şekilde kurduk, IP-TRACER dizinine girmek için "cd IP-Tracer" komutu kullanıp dizine girelim.
Adım 4: Şimdi aşağıdaki komutu kullanarak araca yetki verelim.
Kod:
chmod +x install
Adım 5: Şimdi aracı çalıştırmak için aşağıdaki komutu kullanalım.
Kod:
./install
Evet Aracımız Çalışıyor Artık Aracı Kullanalım..!
KULLANIM ADIMLARI
Örnek 1: Örnek Olması için Kendi ip adresimizi izlemek için IP-Tracer'ı kullanalım.
Kod:
trace -m
Araç, IP adresiniz hakkındaki tüm bilgileri verir.
Örnek 2: Hadi Gelin Farklı Bir İP Adresi Üzerinden Aracımızı Test Edelim. Örnek ip: 139.167.168.255
Kod:
ip-tracer -t 139.167.168.255
Gördüğünüz Üzere Araç İP Adresiyle İlgili Bilgi Toplayıp Size İP Adresi Hakkında Bilgi Veriyor. Bu Araç Bi Bilgi Toplama Aracıdır ve İhtiyaç Duyduğunuzda İşini Görecektir.
Umarım Konu Faydalı Olmuştur, Keyifli Okumalar...
Bu içeriği görmek için giriş yapın.