knk hiçbirşeyi siklememeye çalış, inançsız kalma her daim bi ümidin olsun olmasada denedim de hep herşey için, ben geçirdim ilaçları ne kadar kısa sürede bırakırsan o kadar iyi yan etkileri ağır basabiliyor çoğu insanda, piskologa git iyi gelmiyorsa hiç kimseye gitme kimseye ihtiyaç duymuyormuşçasına bi his yarat kendinde, bende 21im bende üni vs gitmedim şuan asgari ücrete çalışıyorum ama hiçbişey umrumda deil ne sevgilim var nede sürekli takıldığım biri spor yapmayı dene ama hiç bahane uydurmayacak şekilde başla katkısı yüksek oluyor, şuanki durumunun senin seviyenin altındaki insanları düşün onların halini düşününce cidden piskolojikmende olsa bi katkı veriyo şahsi olarak öyle etrafında sağlıksız zararlı boş insanlar varsa onlardan kurtul faydalı şeyler yapmakla uğraşabilirsin, sürekli iş halide çok iyi geliyor bir işi yapmak veya bir işte çalışmak sürekli olarak yapınca hiçbir şeyi takıntı etmene vakit kalmıyor buda piskolojinin sağlam kalmasını sağlıyor ekonomik olarak durumun iyiyse yinede birşeylerle uğraş, birde sürekli ders çalışıyorsan bu seni depresifleştirebilir kendine mutlaka vakit ayır, hazır yemekler yeme anksiyeteyi çoğu insanda ciddi etki edebiliyor sağlıklı beslen sürekli zaten bunları birine başlarsan devamını getirirsen hiç belli etmeden bellirli bir süreden sonra otomatikmen tüm sorunların hepsi kalkıyor hiç farketmiyorsun bile , şunu eklememişim eğer ailevi problemin varsa veya ailen yoksa kendine ailen gibi olabilecek arkadaş edin veya bir hayvan edin kedi olabilir alabilirsen papağanda olur gibi gibi ve artı olarak birine sürekli yardımcı olmak birini doyurmak gibi şeyler iyi gelecektir seni mutlu edebilir yardımlaşma hayatına güzel katkı yapabilir, ölme arzun olarak şahsi olarak bendede oluyordu ama bunun zaten sebebi piskolojik olarak hastalığının tetiklemesi intihar meyilli insanlar genelde piskolojik hastalığa yenik düşmeye meilli insanlar bunu yenmek gerekir zaten sana dediğim gibi birşeylerle meşgul kaldıkça hiçbirşeyi takıntı edemeyecek kadar vaktin kalmadığınıda emin ol hepsi bi anda gidiyor eğerki ekonomik olarak bu intihar düşüncelerin doğuyorsa sana dediğim gibi kendindin altındakileri düşün o sana bi nebzede olsa katkı sağlıyacaktır her zaman ümidini yetirme olursa olur olmazsa olmaz canımdan önemli deilki de kesinlikle kimsenin parasında gözün olmasın onlar rahat ben nie deilim deme bu seni zayıflatır hayat bu neyin ne olacağı hiç belli olmaz, birde senle eğer dalga geçen olursa onları takma her zaman kendini düşün başkalarına asla özenmeye çalışma onlardan daha iyi olacam de çünkü onlarda bir insan ve sende bir insansın her insan hata yapabilir önemli olan sensin sen ne olduğun kim olduğun , eminimki çok iyi bir insansın ve çok güçlü birisin bunun altından kalkabilirsin şahsen sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana şahsen 7-8 sene oldu ilaç tüketimim yılbaşından beri bıraktım 8 aydır kullanmıyorum ve buna ek olarak küfürü azalttım küfür etmemekte istemsizce agresifliği azaltıyor baya