Revealed content
Bu gün hackerin gözünden modern web kavramını Anlatcam.
ilk önce bilgisaray ağları Konusuna giriş Yapcam.
Bilgisayar ağı
Küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların ve/veya iletişim cihazını iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim sistemi. (Kaynak: Bilgisayar ağı - Vikipedi)
Ayrıca paket anahtarlama (Paket anahtarlama - Vikipedi) (İsteğe Bağlı Bakarsınız)
1. Lan(Local Area Network)
ilk önce bilgisaray ağları Konusuna giriş Yapcam.
Bilgisayar ağı
Küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların ve/veya iletişim cihazını iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim sistemi. (Kaynak: Bilgisayar ağı - Vikipedi)
Ayrıca paket anahtarlama (Paket anahtarlama - Vikipedi) (İsteğe Bağlı Bakarsınız)
1. Lan(Local Area Network)
Revealed content
- Ağ Çeşitleri, Lan(Local Area Network) Yerel Bilgisaray Ağı Lan Bir Binada, Departman, Aynı yerdeki Bilgisaraylar ve ya diğer bilgi aygıtlarını Bir birine bağlayan haberleme Sistemidir.
- Lan yapılma amacı aynı çalışma ortalamalarda veri alış verişi ve bilgisarayların CPU, Yazıcı, Cizici, gibi cihazların paylaşılması amacıyla Yapılmıştır.
- Lanlarda Temel Özelliklerinden birisi aynı ortamda sistemlerin yakın mesafede Almasıdır.
- Yerel ağ şebekesinde unicast, multicast ve broadcast gibi iletim yöntemi vardır.
- Ağ Topolojileri cihazlarin organizasyonlarını şekillerini belirler. ağaç(Tree), Yıldız(Star), Halka(Ring) Dört(Üncüyü Hatırlayamadım topoloji mevcuttur.
Multicast: Ulaşımında, veri paketi ağadaki özel bir altküme düğümlere iletilir
Broadcast: iletim yönteminde ise, bir veri paketi ağadaki bütün düğümlere iletilir.
2. MAN (Metropolitan Area Network
- MAN’lar, LAN’ların şehir çapındaki Daha büyük Versiyonudur ve LAN’lana benzer teknolojileri kullanır.
- MAN ses ve veri haberleşmesi Sağlaya bilir, kablolu TV ağına da bağlana bilir.
- MAN’ları Başka ağlardan ayıran özellik MAN’lar için uygulanan DQDB (Distributed Queue Dual Bus) dir.
- MAN’larda anahtarlama bulunmaz bağlantı bir ve ya iki kablo ile sağlanır ve yayın türü iletim yapar.
- Head end aygıtları, iletişimde kullanılan 53 oktet’lik frameleri art arda üretir.
3. WAN (Wide Area Network)
- WAN' Lar Tam Anlamıyla bir ağın önemli bir oluşturur.
- WAN teknolojisi Bunlardır (dial-up) modem,ISDN , X.25, kiralık hat, FR, xDSL gelir; , B-ISDN, ATM, SMDS gibi
teknolojilerde WAN uygulamalarında Oluyor. - WAN teknolojileri birçok açıdan sınıflanır, Bunun Sebebi ise projelendirme kısmında istifade edilmesi gereken teknolojiyi Bulmamıza Kolaylık Sağlar.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Moderatör tarafında düzenlendi: