Arkadaşlar merhaba bugün konumda SSH Şifresi kırmayı anlatıcağım umarım beğenirsiniz
Revealed content
Revealed content
Medusa gibi bir Şifre Kırıcı ile kırılabilen birkaç hizmetten biri olan bir SSH'nin şifresinin nasıl kırılacağını açıklayacağım. Elbette, Social Engineering, Exploit, vb. Gibi şifreyi elde etmenin başka yolları da vardır. Ancak yaygın yollardan biri, elbette şifrenin kendisini kırmaktır.
#Medusa
Medusa, özellikle kırma, SSH, Telnet ve FTP hizmetleri gibi harika bir çevrimiçi kırma aracıdır. Medusa kurulu değilse lütfen bir terminal yazın:
sudo -H apt-get install medusa
(Ubuntu kullandığımı unutmayın)
Kurulduktan sonra yazın:
medusa --help
Medusa için çok temel bir sözdizimi şöyledir:
medusa -h (host) -u (username) -P (wordlist) -M ssh
Medusa, olası her olası şifre kombinasyonunu kullanmaya çalışacağı bir bruteforce yöntemine sahip değildir, bunun yerine bir kelime listesi kullanır. İnternette bulduğum iyi bir kelime listesi seti SecLists 544. Kelime listenizin ne kadar büyük olduğuna ve internet bağlantınızın ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak, medusa'nın şifreyi ne kadar hızlı kırmaya çalışacağına bağlıdır. Genellikle kök hesap, kırmaya çalışmak isteyeceğiniz şeydir ya da ben öyle düşünüyorum. Birçok farklı modül var, ancak SSH şifresini kırdığımız için -M bayrağı ssh olarak ayarlanacak.
#Medusa
Medusa, özellikle kırma, SSH, Telnet ve FTP hizmetleri gibi harika bir çevrimiçi kırma aracıdır. Medusa kurulu değilse lütfen bir terminal yazın:
sudo -H apt-get install medusa
(Ubuntu kullandığımı unutmayın)
Kurulduktan sonra yazın:
medusa --help
Medusa için çok temel bir sözdizimi şöyledir:
medusa -h (host) -u (username) -P (wordlist) -M ssh
Medusa, olası her olası şifre kombinasyonunu kullanmaya çalışacağı bir bruteforce yöntemine sahip değildir, bunun yerine bir kelime listesi kullanır. İnternette bulduğum iyi bir kelime listesi seti SecLists 544. Kelime listenizin ne kadar büyük olduğuna ve internet bağlantınızın ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak, medusa'nın şifreyi ne kadar hızlı kırmaya çalışacağına bağlıdır. Genellikle kök hesap, kırmaya çalışmak isteyeceğiniz şeydir ya da ben öyle düşünüyorum. Birçok farklı modül var, ancak SSH şifresini kırdığımız için -M bayrağı ssh olarak ayarlanacak.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.