Selamlar. Bugün sizlere, doğum günüm olan 6 Mart'ta stabil sürümünü yayına aldığım, mobil dünyada "ghosting" (hayalet sörf) yapmayı sağlayan projem inVisibleTab'ı buraya bırakıyorum.
Büyük teknoloji devlerinin, bizleri birer veri kaynağı olarak görüp her hareketimizi loglamasına karşı bir tepki olarak bu tool'u geliştirdim. inVisibleTab, sıradan bir browser değil; dijital ayak izinizi her oturum sonunda fiziksel olarak yok eden bir anonim tarayıcı projesidir.
Öne Çıkan Teknik Kabiliyetler:
Tool Link: inVisibleTab Gizli Tarayıcı (Google Play)
Stratejik Not: Tam anonimlik isteyen arkadaşlar için önerim, bu tool'u sağlam bir VPN ile kullanmalarıdır. Bu sayede hem hızdan ödün vermezsiniz hem de dijital izlerinizi imha edersiniz.
Eksikleri ve teknik önerilerinizi konu altından bekliyorum. İyi forumlar!
Büyük teknoloji devlerinin, bizleri birer veri kaynağı olarak görüp her hareketimizi loglamasına karşı bir tepki olarak bu tool'u geliştirdim. inVisibleTab, sıradan bir browser değil; dijital ayak izinizi her oturum sonunda fiziksel olarak yok eden bir anonim tarayıcı projesidir.
Operasyonel Analiz: Hız vs. Gizlilik
Hepimiz biliyoruz ki; Tor ağı üzerinden yapılan sörf, anonimlikte zirve olsa da hız konusunda tam bir işkencedir. Günlük araştırmalarda (recon) ve hızlı bilgi toplama süreçlerinde Tor'un yavaşlığı ciddi bir zaman kaybı yaratır. inVisibleTab ise bu sorunu çözmek için tasarlandı: Tor’un hantallığına bulaşmadan, cihaz tarafında veriyi imha eden bir hızlı tarayıcı altyapısı sunuyor.Öne Çıkan Teknik Kabiliyetler:
- Session İmha Sistemi: Uygulama kapatıldığı an tüm cache, çerezler ve tarayıcı geçmişi otomatik olarak silinir. Gerçek bir gizli tarayıcı mantığıyla, cihaz üzerinde adli bilişim (forensic) izi bırakmaz.
- Adblock & Tracker Killer: Entegre adblock mekanizması, sadece görsel reklamları değil, arka planda çalışan gözetim scriptlerini de daha yüklenmeden engeller. Özellikle Youtube reklam engelleyici arayanlar için platformun reklam politikasını bypass eder, geçilir reklamları skip geçer ve kesintisiz video deneyimi sunar.
- Güvenlik & Phishing Analizörü: Şüpheli URL'leri siteye girmeden önce; SSL sertifikası, DNS mevcudiyeti, IP lokasyonu üzerinden tarayarak ve özel algoritmasıyla adresi denetleyerek risk analizi yapar.
- User-Agent Manipülasyonu: Cihaz modelinizi maskeler ve web sitelerinin parmak izi (fingerprinting) alma çabalarını zorlaştırır.
Geliştirici Notu ve Dino Ayda
Uygulamanın içine, chrome 'a bir gönderme olarak "Dino Ayda" bölümünü ekledim. Chrome 'un çöllerde koşan dino oyununu geliştirip eğlenceli hale getirirerek chrome 'a güzel bi atıft bulundum(mutlaka incelemenizi istiyorum) Play Store üzerinden vereceğiniz 5 yıldızlı destekler projenin evrilmesi için çok önemli.Tool Link: inVisibleTab Gizli Tarayıcı (Google Play)
Stratejik Not: Tam anonimlik isteyen arkadaşlar için önerim, bu tool'u sağlam bir VPN ile kullanmalarıdır. Bu sayede hem hızdan ödün vermezsiniz hem de dijital izlerinizi imha edersiniz.
Eksikleri ve teknik önerilerinizi konu altından bekliyorum. İyi forumlar!
Bu içeriği görmek için giriş yapın.