Merhaba bugün sizlere sanal makine üzerinden kali linux sürümüne uyarlı tor browser kurulumu anlatacagım...
Yüklemiş oldugumuz linux'u pc lerde acalım firefox taracısına ''tor project'' olarak aratma yapalım. mümkünse root hesapları kullanınız misafir kullanıcılarda
sanal sistemi kapattıgın an yükleme işlemleminiz silinecektir ve yeniden kurmanız gerekir root hesaplarda ise kalıcıdır..
ister virtualbox ister VMware üzerinde deneyebilirsiniz sistemde hata yaparsanızda sanal systemi silip kali linux u tekrar kurabilirsiniz sanal sistemlerin en büyük avantajı budur diger türlü olunca dualbot windows yerine linux distroları yüklemek tavsiye etmiyoruz.. Windows gündelik ihtiyaclar icin oluşturulmuş bir sistem linux siber güvenlik yada etick hacking işlemleri tasarlanan bir similasyon
sayfaya tıklayınız ve devam ediniz ardından size en uygun versiyonları seciniz ister windows ister linux macOS olmak üzere ceşitli versiyoları mevcuttur dileginizi indirip yükleyebilirsiniz ama konumuz kalilinux üzerine indirecegimiz icin biz linux versiyonunu seciyoruz
Masaüstümüze indiriyoruz gerekli dosyamızı indikden sonra terminal kullanarak kurulumlarını yapıp keyifce kullanmaya başlıyoruz benim kullandıgım operatör dns degiştirme hakkına izin verdigi icin bu tür uygulamalara ihtiyac duymuyorum ama tor browser yerine ProtonVPN kullanmakta etkili bir yöntemdir sansür yasasını atlatmak icin. ama genede bilginisi vereyim ''yasa dışı işlerde bulunmayınız direkt safakta paket olursunuz''..
dosyamız iniyor
Dosyamız indi dosyayı cıkartmamız lazım ilk etapta. daha sonra dosyamızı okutuyoruz okutma işlemi tamamlandıkdan sonra extract diyerek cıkartıyoruz bu ingiliz dili sıkıntılı baya ben cözemedim cözene helal olsun. dosyamızı secerek masaüstüne cıkartma işlemide tamamladıkdan sonra kurulum işlemlerine gecebiliriz.
ama ilk olarak bu işlemleri yapmamız lazım yoksa hatalar bizi karşımıza gelir. buradan dosyamızı hangi bölüme eklemek istiyorsak orayı seciyoruz. Her Zamanki Gibi stabil oldugu icin ben masaüstü belirttim.
ve ardından devam ettim. ve gerekli dosyam benim icin masaüstüne eklendi ve bundan sonraki işlemleri terminal üzerinden devam edecegiz.
terminal i acınız. terminal has been uploading ve acıldı :d
burada yapmamız gereken ilk olarak dosyamızı nereye indirdiysek orayı terminal üzerinden bulup seciyoruz genelde Englişch kullanan arkadaşlar icin Cd Desktop türkie languge kulanan arkadaşlar icin ise cd Masaüstü olarak gecmektedir.
daha sonra ss de gösterilen komutları giriyorum..
ardından ./start-tor-browser.desktop adlı dosyamızı seciyoruz ve calıştırıyoruz. ama bunu dedikden sonra bizi ufak bir hatayla karşılamaktadır bununda cözümü oldukca basittir ilk önce calıştıralım sonra hatayla ilgili cözüm bulma senaryolarına göz atalım
hatamız ss deki gibidir.
root yetkisinde oldugumuz icin bize bir kısıtlama getirdi bunu acmak oldukca kolaydır lütfen tor browser dosyasına gidiniz.Kurulum dosyasını nereye kurduysanız o konuma giderek ''tor browser'' dosyasını calıştırınız
daha sonra dosya icinde bu klosör'ü bulup sag tık yapıp Mousepad aracılıgıyla calıştırınız ve hatayı bulunuz.
burdaki yeri silip delete yapıyoruz ve ardından metin belgesinden save diyip cıkıyoruz. daha sonra terminal acıp konunun yukarlarında bir yerlerdeki komutu terminale girip tekrar dosyamızı calıştırmayı deniyoruz bakalım olmuşmu ve sonucu başarılı bir şekilde acmayı başarmış olduk
ve hedefimize ulaşmış olduk hemen gerekli ayarları da yapıp tor browserı kullanmaya başlayalım.
tebrikler başarılı bir şekilde tor browser'ı sanal sistemimize kurduk ve sorunsuz calıştı şayet calışmas ise chmod +x start-tor-browser.desktop diyip dosyamıza gerekli izinleri vermek gerekmektedir
uygulamalı görsell
Yüklemiş oldugumuz linux'u pc lerde acalım firefox taracısına ''tor project'' olarak aratma yapalım. mümkünse root hesapları kullanınız misafir kullanıcılarda
sanal sistemi kapattıgın an yükleme işlemleminiz silinecektir ve yeniden kurmanız gerekir root hesaplarda ise kalıcıdır..
ister virtualbox ister VMware üzerinde deneyebilirsiniz sistemde hata yaparsanızda sanal systemi silip kali linux u tekrar kurabilirsiniz sanal sistemlerin en büyük avantajı budur diger türlü olunca dualbot windows yerine linux distroları yüklemek tavsiye etmiyoruz.. Windows gündelik ihtiyaclar icin oluşturulmuş bir sistem linux siber güvenlik yada etick hacking işlemleri tasarlanan bir similasyon
dosyamız iniyor
burada yapmamız gereken ilk olarak dosyamızı nereye indirdiysek orayı terminal üzerinden bulup seciyoruz genelde Englişch kullanan arkadaşlar icin Cd Desktop türkie languge kulanan arkadaşlar icin ise cd Masaüstü olarak gecmektedir.
daha sonra ss de gösterilen komutları giriyorum..
hatamız ss deki gibidir.
daha sonra dosya icinde bu klosör'ü bulup sag tık yapıp Mousepad aracılıgıyla calıştırınız ve hatayı bulunuz.
uygulamalı görsell
2. deneme eger başarılı olursa terminalden devamlı gelip acabilirsiniz.
işlemler başarılı olmuştur konumu okudugunuz icin teşekkür eder real hayatınızda başarılar dilerim..
işlemler başarılı olmuştur konumu okudugunuz icin teşekkür eder real hayatınızda başarılar dilerim..
Bu içeriği görmek için giriş yapın.