Revealed content
Hidden content - for more
Konuyu Görebilmeniz için "Beğenmeniz ve Yorum yapmaniz" Gerekir.
Bu içeriği görmek için giriş yapın.
Konuyu okusaydın anlardın be agamEline sağlık güzel kardeşim cok güzel konu ama Sudo Buffer Overflow&Sudo Arabellek Taşması Anlatım ne demek kısaca bahsetseydin iyidi
Agam konunu okudum ben anladim sen beni yanlış anladin bu işlerden uzak biri anlamaz başta arabellek taşması ne demek konu icerinde anlatacaklari ufak bi bilgilendirme yapasydin iyidiKonuyu okusaydın anlardın be agam
bir program bir kullanıcıdan girdi kabul ettiğinde, verileri belirli bir depolama alanı boyutunda depolar. Bir arabellek taşması saldırısı, girdiye o kadar çok veri girdiğinizde bu depolama alanından dışarı taşar ve bir sonraki "kutuya", içindeki verilerin üzerine yazılır. Endişelendiğimiz kadarıyla, bu, sudo komutunun şifre kutusunu bir sürü çöple doldurursak , sonunda kendi eşyalarımızı enjekte edebiliriz. Bu, kök olarak bir kabuk aldığımız anlamına gelebilir! Bu istismar, başlamak için herhangi bir sudo iznimiz olup olmadığına bakılmaksızın çalışır.Eline sağlık güzel kardeşim cok güzel konu ama Sudo Buffer Overflow&Sudo Arabellek Taşması ne demek kısaca bahsetseydin iyidi
Ahahah ben toolsa odaklandim çalısma sistemini anlarken orayı atlamışım kusurua kalmabir program bir kullanıcıdan girdi kabul ettiğinde, verileri belirli bir depolama alanı boyutunda depolar. Bir arabellek taşması saldırısı, girdiye o kadar çok veri girdiğinizde bu depolama alanından dışarı taşar ve bir sonraki "kutuya", içindeki verilerin üzerine yazılır. Endişelendiğimiz kadarıyla, bu, sudo komutunun şifre kutusunu bir sürü çöple doldurursak , sonunda kendi eşyalarımızı enjekte edebiliriz. Bu, kök olarak bir kabuk aldığımız anlamına gelebilir! Bu istismar, başlamak için herhangi bir sudo iznimiz olup olmadığına bakılmaksızın çalışır.
Burayı okuyun
konu içinde yazdım burayı anlaşılır oldugunu düşünüyorum amma sorun varsa düzelteyim
[Hidden content]
Bellek taşması bunu beğendi xD[Hidden content]
[Hidden content]